Nortzuk gara

Kortariko borda

Nortzuk gara

antonio
Antonio
maddi
Maddi
julen
Julen
irati
Irati
paulo
Paulo

Nondik gatoz

Kortariko Borda Orabidea auzoan kokatzen da, herrigunetik aparte, baso, belai eta larreez inguraturik. Hala ere, zerutik baino, infernutik gertuago gelditzen dela esan daiteke, hau ingurua “infernuko” bezela ezagutzen baita.

Infernuko erreka, errota eta belaiek ematen baitiote izena inguru magiko honi.

2014

Gazta mundura saltoa

Kortariko Borda betidanik egon da abeltzaintzari lotuta, txerri, ardi eta behiekin egin baita lana urtez-urte, belaunaldiz-belaunaldi.

Azken hamarkadetan gure ardi eta behien esnea jetzi eta esne-zentralei saltzen aritu gara, baina 2014an gazta mundura salto egitea erabaki genuen, gu geu izatea gure esnea transformatu eta kalitatezko produktu, gazta, bilakatzen duena.

Horretarako, lehenago, Julen Gomiztegiko Artzai Eskolan egon zen ikasten, sektorearen nondik norakoak, gazta egiteko prozesua, ardi ustiaketa moduak, gaztategi baten martxa, etab. Ez zen batere erabaki erreza izan, inbertsio handiak, merkatuan gure tokia bilatzea… baina poliki-poliki, urteak pasa ahala, gure tokitxoa bilatu dugu eta lehenbiziko eguneko ilusio berarekin segitzen dugu lanean.

Gaur egun, gure ardien esne guztiarekin ardi gazta elaboratzen dugu, Idiazabal jatorri izendapena duen gazta, naturala eta ketua, baita tarteka, ardi gazta urdina ere. Etxeko behien esnearen erdiarekin ere, gazta egiten dugu, gazta samur eta suabea kasu honetan.

Etorkizunera begira

Etorkizunera begira, maite duguna egiten jarraitzeko asmoa eta ilusioa dugu: gure animaliak zainduz, kalitatezko gazta egin eta bezeroen sabelak gozatzea.

Era berean, lehen sektoreak, gure kasuan abeltzaintzak, gizartean, ekonomian eta ingurunean duen ezinbesteko inpaktu positiboa gure bezero, bisitari eta gizarteari orokorrean, erakustearen garrantziaz jabetzea ere bada, horregatik hori bera balioan jartzea ezin bestekoa iruditzen zaigu.

Bisita erreserbatu